Kara Şapkalı' Arama Motoru Optimizasyonu'na Dikkat
Siber suçlular, Japonya'da 11 Mart tarihinde gerçekleşen deprem ve tsunami felaketini, yasadışı gelir elde etmek amacıyla kullanıyor. ESET, hackerlerin 'kara şapkalı' arama motoru optimizasyonu yaparak, 'deprem' ya da 'tsunami' gibi terimleri arama motorlarına yazan internet kullanıcılarını, sahte ya da virüslü web sitelerine yönlendirdiklerini tespit etti.

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET, Japonya’da meydana gelen felaketin, sosyal mühendislik kandırmacası olarak sanal dünyada yoğunlaşarak kullanıldığını belirledi. ESET, siber suçluların ‘kara şapkalı’ arama motoru optimizasyonu yaptığını duyurdu.



Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu nedir?



“BlackHat SEO” yani “Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu”, internette arama motorları üzerinden gerçekleştirilen arama sonuçlarının manipüle edilmesini tanımlıyor. İndeks zehirlemesi olarak da adlandırılan bu tehditte, kullanıcılar zararlı ya da sahte web sitelerine yönelendirilerek aldatılıyor.



ESET uzmanları, zararlı yazılımlardan korunmak için şu tavsiyelerde bulundu:







Sosyal medyada gördüğünüz ya da e-postanıza gelen “şok şok” ya da “şok eden video” gibi bağlantılara tıklamaktan kaçının.

Güvenilmeyen haber sitelerinde gezinmeyin. Bilmediğiniz sitelere yönlendiren bağlantılara tıklamayın.

Bilinmeyen yardım vakıflarına ve fonlara asla para göndermeyin.

Güncel bir antivirüs yazılımı kullanın.

Mart ayında yine USB’den gelen tehditler önde



Öte yandan ESET’in zararlı yazılım toplama sistemi ThreatSense.Net tarafından derlenen istatistiksel verilere göre ‘INF/Autorun’ virüsleri, %5,79 ile Şubat ayında olduğu gibi Mart ayında da en yaygın tehdit olarak başı çekiyor. INF/Autorun, genellikle USB belleklerde bulunan ve otomatik olarak çalıştırılması gereken dosyalarda yer alan zararlı yazılımları tanımlıyor.



En yaygın tehditler arasında ikinci sırada yer alan ‘Win32/Conficker’ ise (%4.29) Windows işletim sisteminde bulunan bazı açıkları istismar ederek sistemlere bulaşan bir solucan türü. Üçüncü sıradaki ‘Win32/PSW.OnLineGames’ ise özellikle online oyuncuları hedefleyen ve oltalama amacı ile kullanılan bir truva atı türevi.



Yorumlar

Kategorideki Diğer Haberler

  • » Akınsoft'Abaşarılı firmalara ödülleri verildi
  • » Soyuz fırlatıldı
  • » Özdemir ınfomatrix de bronz madalya ile dünya 3.sü oldu
  • » Akıllı telefon savaşları
  • » Tablet bilgisayar uygulaması Appstore'da
  • » İnternet erişimi koptu
  • » Titanyumdan sert zırh
  • » Klavye delikanlılarına kötü haber
  • » İnternet ekonomisi en büyük ülke
  • » Markalar tehdit altında!
  • » İşte en küçük Android!
  • » 41MP kameralı cep telefonu
  • » Dünyanın en hızlı telefonu
  • » Facebook'un gizli yüzü
  • » Teknolojiye meydan okuyor.
  • » Galaxy Tab 2 görücüye çıktı
  • » Sanal karaborsa hızla büyüyor
  • » Cep telefonunda tercihler değişiyor
  • » Facebook ortak arıyor
  • » iPhone 5 ne zaman geliyor?
  • » Dev site kapatıldı
  • » Google'dan şikayetçi
  • » gazeteler tarihe mi karışacak
  • » Avrupa'da sonuncuyuz
  • » Hard disk tarih oluyor
  • » GameX'e yoğun ilgi
  • » Maybach yine öldü
  • » E-Kimlikte sona gelindi
  • » 1 Milyon fotoğraf basınca ne olur?
  • » Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Projesi' Tamamlandı
  • » Tecavüz şakaları kaldırıldı
  • » Google artık 'tazesini' gösterecek
  • » Facebook'ta büyük saldırı
  • » Twitter yine yenilendi
  • » Google'dan depreme özel 'kişi bulucu'
  • » Teknolojiyi İthal Yerine Üretmeliyiz
  • » Apple, Samsung'un Satışını Yasaklattı
  • » Türkiye'de Kaça Satılacak?
  • » Elma Severler Yeni iPhone'u Bekliyor
  • » Google Rahatsız Oldu
  • » Şike, FIFA 12'ye de Girdi
  • » İnternet Kullanıcısı Artıyor
  • » 6 Tonluk Uydu Dünya'ya Düşecek
  • » PC'lerin Yarısında Korsan Yazılım Var
  • » Windows 8 Ortaya Çıktı!
  • » Yalanı Gözden Okuyan Makine
  • » Facebook 'Arkadaş' Ayırıyor
  • » Mahkeme kararları Twitter'dan paylaşılacak
  • » Facebook'ta Fotoğraflar Büyüdü
  • » Twitter'da Artık Galeri De Var
  • Röportajlar
    Künye